Nätverket för Lean och Ledarskap

Trappor genom grotta

Lean och Ledarskap - fördjupad och fortsatt utveckling!

Välkommen du som vill fördjupa dig inom Lean och koppla det till ledarskap i företaget.

För er som tidigare genomgått en 18 månaders leanprocess inom Lean Lantbruk erbjuder vi nu en möjlighet att fortsätta lära, genomföra och utveckla er verksamhet inom Lean.
Att genomgå en 18 månaders Leanprocess är en bra grund för att få in delaktighet, målstyrning och effektivitet i företaget. Lärandet och genomförandet av Lean behöver kontinuerligt hållas i och utvecklas för att bli ett bra styrmedel i företaget. Nu erbjuder vi dig som är företagare i Mälardalen och angränsande län ett nätverk med erfarenhetsutbyte, stöd och lärande.


Genom att Lean och ledarskap är tätt sammankopplat så innehåller träffarna både kunskap om Lean samt praktiskt ledarskap. Avsikten är att bjuda in två gånger per år till fördjupningsträffar i nätverket. Vi kommer att ha träffar på sal och ute på företag för ett så praktiskt lärande som möjligt.


Tid: Tisdag 22 november 2016 klockan 9.00 – 15.30.
Plats: Brunnby Gård, Västerås. Vägbeskrivning på http://www.brunnbylantbrukardag.se/?p=11094

Kostnad: 1750 kr/1 person därefter 750 kr/person för ytterligare personer från företaget som kompanjon, arbetsledare eller arbetande personal. I priset ingår dokumentation, mat och kaffe. Moms tillkommer. Anmälan är bindande.

Anmälan: Senast 8 november till Folke Brinckmann på 070-984 15 55, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Ur innehållet:

  • Tillbakablick på era leanprocesser
  • Era Lean-utmaningar just nu?
  • Strategi/ledarskap för utmaningarna
  • Att sätta mål och arbeta mot dem
  • Erfarenhetsutbyte
  • Hur får jag en arbetsgrupp att växa?
  • Ledarskap i grupper.
  • Genomgång av några leanverktyg.
  • Goda exempel från deltagande företag

Upplägg: Vi kommer att arbeta med en mix av erfarenhetsutbyte, teori och reflektioner från er egen verksamhet. Du kommer att arbeta med ditt egna företag och ha erfarenhetsutbyte med andra företag. Du kommer att arbeta enskilt och i grupper. Bra äratt ha med hela eller delar av personalen för att diskutera era förbättringar och strategier för att gå framåt tillsammans.

Handledare:
Leder gör Folke Brinckmann Lean- och företagarcoach, Elisabeth Andersson Brinckmann organisationskonsult och Maria Ivarsson Schartau Leancoach och produktionsrådgivare på HS.


Du är välkommen själv men du kommer att få ut mer av dagarna om du har med dig hela eller delar av personalen som t.ex. arbetsledare, nyckelpersoner eller övrig personal.


Dagen genomförs i samverkan mellan ViljaLysa AB, HS Konsult och Lean Lantbruk.

hushallningssallskapet rgb      Lean Lantbruk      ViljaLysalogo

 

Ladda ner informationsbladet