Referenser UGL

UGL


Så säger några av våra deltagare som gått UGL

Andreas Mårtensson, HIR SKÅNE, Mässansvarig Borgeby Fältdagar, (norra Europas största lantbruksmässa i fält)

I mitt arbete leder jag dagligen människor i många olika situationer, både med vår egen personal och med under entreprenörer.

Jag har aldrig tidigare gått någon fördjupande ledarskaps utbildning, men har länge känt att jag skulle behöva detta. I mitt arbete ställs människorna runt omkring mig i många olika situationer där det gäller att ibland ta snabba beslut och improvisera.
Inför kursen var jag inte riktigt beredd på vad jag skulle vänta och gick som vanligt in med en liten avvaktande inställning kring vad veckan skulle ge!
Väl på plats förstod jag att, skulle jag få maximalt utbyte av denna veckan gällde det att jag utmanade mig själv och tog tag i de saker som begränsar mig själv, precis som alla andra kursdeltagare gjorde.

I och med detta lärde jag mig mycket om vad jag själv drivs av, vilka sidor jag behöver jobba med mig själv och vad som verkligen gör att en grupp människor ifrån olika branscher och bakgrunder som träffas måndag förmidag kan lämna kursen på fredagen med en känsla att gruppen kan uppnå vad som helst.
Under veckan blev jag väldigt trygg i mig själv och kunde släppa kontrollen på vardagen utanför och bara fundera över vad jag själv kan påverka.
Jag kan varmt rekommendera denna UGL utbildning hos CM development.

AndreasHIR 0250

Andreas Mårtensson

Tony Sjösten, Försäljningschef, Blekinge Läns Tidning & Sydöstran

Morgontidningsbranschen genomgår just nu en omfattande strukturförändring i och med digitaliseringen vilket ställer höga krav på personal-/ledarskapsförändring. Har jobbat i mediabranchen i snart 20 år och kände därför att det nu var väldigt lägligt att få ny input i ledarskapet. Fastnade ganska snabbt för just UGL när jag letade alternativ, fick höra mycket positivt om utbildningen men även om hur krävande den är, och krävande är den men ger otroligt mycket tillbaka.

In i utbildningsveckan kom jag med ambitionen att vilja utvecklas som ledare, se nya möjligheter, möta mina svagheter, vara öppen, ärlig och engagerad.

Ut från utbildningen kom jag stärkt av alla de gruppövningar vi gjort som ställt både mina svagheter och styrkor på prov inför en grupp människor jag aldrig tidigare träffat. Sett hur viktigt det är att våga utmana sig själv och andra, jobba med reflektion och feedback, relationer, hittat modeller hur jag ska kunna utveckla min avdelning än mer. Jag har i ena änden fått bekräftelse för mitt ledarskap likväl som jag i andra änden hittat förbättringspotential.

UGL-kursen har gjort mig än mer motiverad och givit mig ytterligare verktyg för att fortsätta resan i utvecklande ledarskap. Stor tack till kursledarna Elisabeth och CG som jag varmt kan rekommendera, deras engagemang och upplägg gör att detta helt klart är den bästa och mest motiverande utbildning jag genomgått.

Tony 025

Tony Sjösten

 

Carsten Wulf, Förvaltningschef, ALVESTA KOMMUN

Det var med höga förväntningar, som jag åkte iväg på UGL-kurs i slutet av hösten. Förväntningarna hade jag fått från andra som gått utbildningen och genom de förberedelser som skulle göras.
Jag hade med mig drygt 10 års chefserfarenhet och har under åren gått både längre formella utbildningar och kortare kurser och seminarier för mitt uppdrag, men jag känner inte att något gett mig så mycket kunskap och verktyg som UGL-kursen.
Men det kom inte gratis, det var mycket tid och energi som fick investeras, före, efter och under kursen.
Jag rekommenderar verkligen denna utbildning, framförallt med de duktiga, kunniga och lyhörda kursledare vi fick del av genom CG och Elisabeth. Funderar du på att gå, så gör det och gå in i det med öppet sinne, mod och dig själv för maximal utdelning.

Carsten

Carsten Wulf

 

moje Jansson, transportledare på skadeservice ab

Jag ville gå denna kurs för att utvecklas som ledare och som människa. Med denna inställning så ville jag verkligen detta men jag kunde aldrig tro att det skulle ge så mycket som det gjorde. Idag ser jag på situationer och på människor på ett helt annat sätt. Jag har kunskap om varför jag och andra människor handlar som dom gör och jag har verktyg för att kunna hantera dessa bättre. Jag vill verkligen rekommendera denna kurs till andra, men med inställningen att låta processen verkligen hända och lita på den.

Tack för en av mitt livs största händelser, både ni och kursen har gjort mig till en helt ny människa. 

Moje Skadeservice

Moje Jansson

 

Andreas Malmberg, affärsområdeschef på Erlandssons Bygg

Jag valde att gå UGL-kursen för att jag vill utvecklas som ledare och jag vill få de rätta verktygen för att kunna bli en så bra chef som möjligt. Jag behövde även få lite ny input kring hur andra människor upplever mig samt få lära mig om hur andra människor reagerar, varför de agerar och säger som de gör.
En annan anledning var att jag är nyfiken på andra ledarstilar samt vilka fördelar och nackdelar som finns med att vara på ett visst sätt.
Jag tänkte även att det kunde vara intressant att få diskutera ledarskapet med andra människor i samma position som mig, intressant att få höra om hur andra människor hanterar olika situationer.
Allt handlar ju om att jag vill få en bättre självinsikt och bli medveten om mina starka och svaga sidor samt få koll på hur jag uppfattas i mötet med nya människor.
Det jag tar med mig från kursen är att man inte ska döma andra för snabbt utan ta sig tid att förstå varför de gör och säger som de gör.
Jag förstår att det är mycket viktigt att bygga och jobba på relationer. Goda relationer med medarbetarna gör det lättare att hantera jobbiga situationer. En djupare förståelse för varandra gör det lättare att fatta bra och hållbara beslut.
Det vara positivt med daglig feedback. Då vet man direkt vad man behöver finslipa för att bli en ännu bättre ledare och chef.
Jag är även glad över att jag fick nya vänner!

Andreas Malmberg

Andreas Malmberg

 

Erica Fahlin, HR-konsult och Ledarutvecklare på Adecco

"Med en bakgrund inom militären och 15 års erfarenhet som chef kände jag att UGL var helt rätt utbildning för mig för att gå vidare i min personliga utveckling. Jag har tidigare gått olika ledarutvecklingsprogram och kurser men ville ha något mer upplevelsebaserat lärande. UGL har en fantastiskt mix av teoretiska modeller, praktiska övningar, konkreta verktyg, individuell reflektion, träning på att ge och ta emot feedback och mycket tid för egen reflektion men även gruppreflektion. Det är en sak att läsa om gruppers utveckling men en annan sak att uppleva känslan från att gå från främlingar till att känna att känna tillit och trygghet och skapa resultat tillsammans. Att träna på att utmana varandra, vara ärliga och verkligen säga hur jag uppfattar andra personer och vilka tankar och känslor de förmedlar är värdefullt. Jag fick med mig nya insikter om mig själv, om andra människor och hur andra människor upplever mig. Utbildningen gav mig även nya perspektiv, nya kunskaper, nya vänner och jag kan varmt rekommendera UGL – inte bara för chefer och ledare – utan alla har nytta av denna utbildning!"

Foto Erica2016

Erica Fahlin

 

Åsa Henriksson, Entreprenadchef på Paras Bygg

”Vi på Paras Bygg arbetar för att bli bättre. Vi vill bl.a. att alla våra medarbetare skall känna samhörighet och arbetslust. Ett led i detta är att öka medvetenheten om ledarskap och gruppdynamik hos våra ledare.
Det är svårt att beskriva UGL-veckan , den måste upplevas. Den är en väl avvägd blandning av teori och praktik, allt under kompetent och inspirerande ledning. De 5 dagar av engagemang och öppenhet som jag har satsat, har redan gett utdelning och jag är övertygad om att de kommer att fortsätta förränta sig.
Med de verktyg och insikter som jag har fått, känner jag mig väl motiverad att fortsätta utveckla mig själv som ledare och medarbetare.

Jag har bestämt mig för att dela in mitt ledarskap i före och efter UGL-veckan. Kursen har gett mig rätt förutsättningar att leda mina medarbetare mot en gemensamt produktiv framtid.”

pa taket

Åsa Henriksson 

Mats Näs, Product Owner på Avensia Storefront AB

"Jag gick kursen då jag efter ett antal år kände att jag nått en platå för min ledarskapsutveckling och ville få ett nytt avstamp. Kursen är en bra mix av teoretiska förklaringsmodeller om personligheter och gruppdynamik, samt praktiska övningar och reflektioner av ledarskap och hur de kan stärka och hjälpa en grupp. Genom kursens utmärkta handledning och gruppens arbete fick jag med mig nya insikter om mitt egna och andras ledarskap samt hur det och ​externa faktorer påverkar en grupp. En del verktyg och justeringar kunde jag direkt implementera men den stora behållningen för mig är det nya perspektivet och breddade bilden jag fått på ledarskap och dessa olika facetter, något jag ser fram emot att jobba vidare på under många kommande år!

Stort tack till Elisabeth och CG för dessa insikter och ert enorma engagemang!"

Mats Nas

Mats Näs

 

HÅKAN ALMBERG, GRUPPCHEF STOCKHOLM

Elisabeth och C-G är engagerade, erfarna och kunniga ledare som snabbt bygger förtroende, trygghet och gemenskap i gruppen.
Jag fick under utbildningen nya vänner och hittade den röda tråd i mitt ledarskap som jag letat efter, ett utvecklande ledarskap som skapar förutsättningar för medarbetarna att utföra sitt jobb på bästa sätt.

Hakan Almgren

Håkan Almberg

 

SOFIE BONDESON, AVANCERAD ENTRÉTEKNIK

"Jag hade hört gott om UGL innan men också att det var en ganska tuff utbildning. Jag var inställd på att det skulle vara en hård vecka med andra "hårda" deltagare. Mitt mål med UGL var framför allt att öka min förståelse för andras beteenden och att utveckla mitt ledarskap.


Veckan överträffade alla förväntningar jag hade. Visst var det utmanande men det var på ett otroligt givande sätt. De där andra kursdeltagarna som jag hade förväntat mig skulle vara hårda var istället fantastiskt varma människor. Tillsammans pushade och hjälpte vi varandra till en djupare förståelse för både oss själva och för ledarskap och grupputveckling än jag trodde var möjligt att få på bara 5 dagar. Att kursen var upplevelsebaserad gjorde verkligen att det vi fick lära oss fastnade. Det gick liksom inte att blunda för de insikter som kom.


Det jag framför allt tar med mig hem är att alla människor är ledare på sitt egna sätt. Och att första steget till att förstå andra är att förstå sig själv! Jag är så tacksam för att jag fick uppleva denna veckan med de andra deltagarna och det fantastiska stödet från handledarna Elisabeth och CG".

Sofie

Sofie Bondeson

 

SOFIA LUND, NATURVÅRDSKONSULT PÅ ENETJÄRN NATUR AB

"Jag ville lära mig med om gruppdynamik för att mer effektivt kunna jobba i olika projektgrupper. UGL-kursen gav mig detta och mycket mer. Om hur en grupp fungerar, om min roll i en grupp, hur jag kan påverka en grupp för att nå effektivitet och vad som får mig och andra att trivas eller inte trivas i en grupp".

Skarmavbild 2015-03-24 kl. 10.24.14

Sofia Lund

 

SOFIE ANDERSSON, DS SMITH PACKAGING AB
Är UGL en resa i personlig utveckling som ger kunskap om gruppdynamik?
JA, verkligen!

Detta kan man kalla Upplevelsebaserad inlärning där man under veckan bygger upp gruppen och blir medveten om dess olika skeden.
Att Ni varvar detta med teori gör att jag greppar detta och förstår de olika faser en grupp kan befinna sig i.

Jag rekommenderar verkligen denna UGL-vecka till alla. Tror att det är rätt väg att gå. Det blir inte bara en skrift utan man lär sig av händelser som
faktiskt sker under dessa dagar. Jag har skaffat mig verktyg som hjälper mig att utveckla min ledarförmåga, att leda gruppen i rätt riktning, och
att se fördelar med olika personliga egenskaper. Då är det lättare att leva meningen ”tillsammans mot målet”

På köpet får man nya vänner. En grupp som man kan finna råd hos när man återgår till sin vardag.

Innan jag själv påbörjade min resa funderade jag en hel del. Förstod ju att man måste vara skärpt och ha full fokus. Jag bestämde mig innan att gå in med hela mitt hjärta för att få ut max. En sak som jag tänker nu efter är verkligen att ”Ju mer man ger av sig själv ju mer får man tillbaka”.
Det ger jag som ett råd till Er som kommer att göra denna resa.

Elisabeth och CG, jag läste mycket om olika ledare innan jag valde vecka. Känner att jag gjorde helt rätt. Ni har ett otroligt komplement i varandra och tillsammans bildar Ni ett samspel som gör att man blir trygg, känner starkt förtroende inte minst vågar vara sig själv i gruppen.

Kan bara säga stort tack!

För att sammanfatta vad detta har gett mig,
En personlig resa, en insikt i hur gruppdynamiken fungerar och ett kvitto på att jag är på rätt väg.

012

Sofie Andersson

RASMUS LÄNDSTRÖM, VERKSAMHETSUTVECKLARE TROLLHÄTTANS STAD
"UGL är ett vedertaget steg inom ledarskapsutveckling i min organisation. Jag kom in till kursveckan med relativt stora förväntningar men utan att veta vad jag skulle få komma att uppleva.
Nu efteråt så står det klart för mig att ingen insikt är så stark och tydlig som den som kommer genom en upplevd situation. Veckan är fullspäckad och jag har tillgodogjort mig väldigt mycket ögonöppnande erfarenhet på väldigt kort tid. UGL har ett starkt fokus på personlig utveckling och jag kommer därifrån inte bara som en bättre ledare utan som en bättre person. Dessutom har jag fått med mig många bra verktyg för att kunna fortsätta min utveckling framöver.


C-G och Elisabeth har tagit ett helhetsgrepp kring vad som sker innan, under och efter utbildningen och kompletterar varandra som kursledare på ett fantastiskt sätt. Jag tittade på många olika utgivare innan bokningen och jag är oerhört glad att jag valde att gå UGL hos just CM Development".

Rasmus Landstrom

Rasmus Ländström

 

LINDA ULLER, NÄMNDEMANSANSVARIG TJÄNSTEMAN, NYKÖPINGS KOMMUN
”Upplevelsen av min och gruppens resa har varit en riktig ögonöppnare. Jag har fått djupare insikter i vem jag är som person och därmed även som ledare och deltagare, hur jag påverkar och inspirerar andra. Mina kanske allra viktigaste lärdomar från veckan är hur olika personer kan påverkas av mig och mitt agerande. Samtidigt som jag stärkt någon har samma situation gjort någon annan osäker. Efter den här veckan har jag blivit bättre på att känna igen tecknen för de båda, och inte minst att fråga. Jag har blivit stärkt och motiverad att fortsätta vara modig och att engagera och inspirera andra.

Elisabeth och CGs kunskap och engagemang i ämnet, mig och gruppen var avgörande för att vi i skulle ta oss igenom och lära och uppleva så mycket tillsammans. Jag är så inspirerad av båda två som ledare individuellt men också av deras fantastiska samspel”.

Tack för en fantastisk vecka!

Linda

Linda Uller

 

JEAN LUNDIN, HR-KONSULT JL VERKSAMHETSUTVECKLING
”Jag ville gå UGL för att jag hade hört så mycket gott om utbildningen och för att jag kände att jag behövde gå vidare i min personliga utveckling. Efter att ha hört CG Månsson berätta om UGL vid ett företagsbesök där jag upphandlade utbildningar, blev jag bara mer övertygad om detta.

Kursen överträffade alla mina förväntningar och jag hade aldrig trott att en känsla av förändring kunde komma så snabbt! Jag fick en erfarenhet där och då som jag kommer att bära med mig hela livet. Upplevelsebaserat lärande slår alla föreläsningar i världen och just upplevelsebaserat lärande är vad det handlar om på en UGL. Gruppen fick på kort tid en enorm samhörighet och det var en häftig känsla att kunna följa de olika stadier vi genomgick som leder mot den ultimata gruppdynamiken.

Jag kan varmt rekommendera ALLA att gå en UGL – inte bara chefer och ledare – utan alla har nytta av detta!”

Jean Lundin

Jean Lundin

 

HELENA FALKMAN
Jag fick höra från kollegor att en ugl-kurs var minsann tuff och att den får man vara stark för att klara. Mitt intryck är att det så klart är ovant att vara i kontakt med sig själv, sina känslor och värderingar tillsammans med andra under så lång tid, men när det ges en god och trygg grund för det så är det ett tillstånd där jag känner mig levande och närvarande.

Det var värdefullt för mig att uppmuntras till att börja uttrycka mig mer och tydligare, våga höra hur andra uppfattar mig eller ser annorlunda på situationer. Jag har hittat en djupare grundtrygghet som jag ser fram emot att se hur jag utvecklas av, för processen är fortfarande levande i mig och kommer vara det ett bra tag framöver känns det som.

Tack Elisabeth och C-G för att ni gjorde det här möjligt genom att vara närvarande, utmana och samtidigt ge trygghet!

Helena Falkman

Helena Falkman

 

JENS LUNDSTRÖM, FORSKARE HALMSTAD HÖGSKOLA

Före jag upplevde UGL-kursen så hade jag en bild av bra ledarskap som var klassiskt rotad i en stark personlighet som styr med hela handen. Jag förstår nu, att jag varit naiv i den föreställningen. Även om jag förut varit intresserad av samspelet mellan människor (i grupp) och till en viss del också ledarskap så förstår jag nu att dessa två områden är ett och samma. Kursen har väckt mitt intresse för människor igen!

I UGL-kursen upplever man de forskningsbetonade teorier som man sedan också läser om i efterföljande pass, för mig har detta varit en positivt omtumlande upplevelse som är allt annat än abstrakt och fiktiv. Verktygen som jag tar med mig är bra sammanfattade och lätta att förstå, därav blir också resultatet att det som lärs ut också kan tillämpas lättare då deltagarna tränat intensivt på kursen.

Från kursen tar jag med mig nya insikter om mig själv och hur jag fungerar i olika situationer - redan från första arbetsdagen efter kursen fick jag användning av dessa insikter. Vidare tar jag också med mig ett utökat kontaktnät genom de övriga kursdeltagarna, kontakter som jag tror är guld värt i situationer där man kan behöva råd och insikt.

jens

Jens Lundström

 

JESSICA SKYLLERSTEDT, MARKNADSKOORDINATOR HUMANA
- ”Jag har många vänner och kollegor som genom åren gått denna utbildning och den information som de efter denna lämnat ut har varit knapp.

Har varit nyfiken på denna länge och nu fick jag äntligen tillfälle att gå. Följande frågeställningar hade jag med mig och önskade få klarhet kring:

– Vem är jag och hur påverkar jag andra med mitt sätt att vara? Spänningen, nyfikenheten och förväntan var hög på denna utbildningsvecka.

Jag vill beskriva min UGL- vecka som oerhört tuff, insiktsfull och inspirerande. Jag la mitt eget lilla pussel... Först la jag upp alla bitarna på bordet och sedan föll bitarna på plats en efter en. Detta lyckades jag med tack vare all ärlighet och allt stöd från gruppen som jag ingick i under veckan. Även speglingen innan från kollegor och chefer har varit till stor hjälp. Handledningen via C-G och Elisabeth var oerhört bra och professionell. Nu är det upp till mig att lägga de sista bitarna på plats. Det är mitt eget ansvar hur jag vill utvecklas i mitt ledarskap till mig själv och andra. Kan varmt rekommendera alla, oavsett befattning, att gå denna utbildning.... Vi är alla ledare i någon form.”

Jessica

Jessica Skyllerstedt

 

HANS STEIN, REKTOR I KLIPPANS KOMMUN

Under de första kursdagarna var innehållet svårt att greppa och sätta i sitt sammanhang, men i slutet av och inte minst efter kursen ser jag mig själv och mitt ledarskap ur ett nytt perspektiv. Jag har fått en djupare förståelse för kraften i kombinationen av att vara professionell och personlig i yrkesutövningen. Kursen har också genom övningar och feedback från andra deltagare hjälpt mig att få full koll på mina starka och svaga sidor. Den ökade självkännedom jag fick under UGL-veckan har även gjort att jag tar till mig annan litteratur om ledarskap på ett nytt sätt.

Under kursveckan fick jag en mycket nära och fin kontakt med de andra kursdeltagarna i avstressande miljö.

Hans Stein

Hans Stein

 

NIKLAS NORSTEDT, TULLVERKET

UGL...vad visste jag om det innan jag gick den, egentligen inte mer än att ett par kollegor till mig hade gått den tidigare och tyckt att den var väldigt bra och givande samt att den numera ingår som ett led i chefsutbildningen på Tullverket.

UGL - veckan på Villa Thalassa var en av de bättre utbildningarna jag gått, väldigt givande där man verkligen fick svart på vitt vad som man gör bra/mindre bra och vad man kan förbättra!

För egen del fick jag bekräftat att jag är på helt rätt väg och att så som jag uppträder/är som person verkligen uppskattas av andra och att jag ska fortsätta köra på i samma stil. Jag blev fylld av självförtroende!

Går man denna utbildningen med ett öppet sinne och med en rak och ärlig kommunikation och respekterar de andra deltagarna så får man en fantastisk vecka med ”ryggsäcken” fylld med godbitar att ta med sig i livet och på sin arbetsplats!

Tack för en givande vecka!

Niklas

Niklas Norstedt

 

HÅKAN NORBÄCK BOSTIK

Jag hittade många guldklimpar som jag redan har implementerat i mig själv och i mina avdelningar på jobbet.

Tyvärr fanns inte denna kurs för 25 år sen......tänk så många fallgropar och problem jag kunde ha undvikit under årens gång, säger Håkan Norbäck och skrattar.
Håkan gick UGL-kursen vecka 15 för mig och CG Månsson, anordnad av Svensk Uppdragsutbildning på vackra Odengården i Skåne. Håkan fortsätter -"UGL-veckan var tuff men givande och intressant. Det var utvecklande att se hur den påverkade oss individer i gruppen olika, men ändå lika mycket.

Jag lärde mig mycket om mig själv och hur omgivningen ser på mig och uppfattar mitt ledarskap. UGL-kursen har gett mig så oerhört mycket och jag har alla redan satt igång med mina lärdomar från veckan. Jag hittade många guldklimpar att implementera i mig och mina avdelningar och det ser bra ut än så länge, berättar Håkan och ser mycket nöjd ut.Jag har rekommenderat denna utbildning till alla som jag känner som är i samma sits som mig.

Hkan Norbck

Håkan Norbäck

 

ANNIKA LARSSON MIGRATIONSVERKET
Kursen har för mig varit mycket värdefull och utmanande. Ett riktigt äventyr och ett känslofyrverkeri. Kursen har lärt mig nya saker om mig själv och speciellt intressant är att få insikt i hur jag som person påverkar och påverkas av andra. Att se hur jag som person får tillit till gruppen, stärks av den och utmanar mig själv att tänja på min bekvämlighetssfär. Det har varit fem intensiva och intressanta dagar med mycket fokus på jaget och hur:et.

Kursens ledare har varit fantastiska. De har varit tydliga, utmanande, ifrågasättande, observerande, ibland lite irriterande, lyssnande, stödjande, coachande och framför allt sett oss deltagare, var och en, för de vi är. Det har varit ett öppet, tillåtande och varmt klimat i en vacker miljö vilket ytterligare stärkt upplevelsen av en väldigt bra kurs

 

THOMAS LAURE RIKSDAGSFÖRVALTNINGEN
UGL-veckan kändes lite som bungyhoppet ned i en isvak som visade sig vara en varm kram full av tillit från underbara och spännande människor. Under veckan blev vi uppfyllda av nyttiga insikter och användbara kunskaper om ledarskapets och gruppdynamikens kvintessens. Dessa varvades med egna erfarenheter i gruppen som skapade ständiga små aha-upplevelser, som jag fortfarande, en månad efter kursen, känner dyker upp då och då.

Mötet och tiden tillsammans med de andra gruppmedlemmarna gav mig insikter om både andra och mig själv. En krävande men sååå givande vecka! Inte minst lärdomen om vikten av att vara såväl ärlig gentemot som aktivt lyssnande till andra människor tog jag med mig. Konsten att kombinera ärlighet och konstruktiv feedback med omdöme och omtänksamhet var också en viktig lärdom från UGL-kursen. Slutligen var dialektiken och syntesen av teorin och praktiska tillämpningar om såväl ledarskap som gruppdynamik suverän.

larue thomas

Thomas Laure

 

HELENA GOIKA, ASTRA ZENECA
UGL – Något som måste upplevas!

Få kurser och utbildningar, vilka jag under mitt yrkesliv deltagit i, har på ett så omvälvande sätt som UGL direkt påverkat mig som individ och min förståelse för ledarskap och dess möjligheter och konsekvenser. Att genom personliga upplevelser inse hur mycket effektivare ett ledarskap är om det grundas i reflektion och kunskap kring hur gruppens relationer och mognad direkt påverkar dess framgång, samt att i detta inse hur även jag själv påverkas och inte minst viktigt påverkar andra. Dessa insikter var oerhört konkreta och resulterade för mig i en stor ödmjukhet inför gruppdynamik, något som jag nu bär med mig i min vardag. En fantastisk upplevelse som kändes stor direkt efter kursen, men ännu större nu en vecka senare!

UGL veckan är krävande, precis så som jag hade hört det viskas, där många starka känslor och upplevelser delas i en tidigare helt okänd grupp. Att känna trygghet i detta sammanhang var för mig helt centralt för att helt och fullt våga delta, att våga pröva mina lite ostadiga vingar i nya flygturer, våga möta mig själv och att vara ärlig i detta i relation till min grupp. Därför är mitt absolut främsta råd, välj dina handledare med omsorg!

Kenneth, Daniel och Elisabeth – you rock! Vilken kunskap, klokhet och inte minst ödmjukhet och empati ni besitter! Stort tack för en upplevelse jag aldrig kommer att glömma, en positiv vecka som fick mig att växa, gruppen att mogna och så på toppen av detta dessutom var helt fantastiskt trevlig i en härlig atmosfär. Jag skickar mina varmaste rekommendationer, det har varit en förmån att få möta er!

Tänk om alla fick möjlighet att tillbringa en vecka i er klokhet, då skulle världen allt se lite bättre ut!

//Helena

Helena AZ

Helena Goika