Innovationsstöd från Jordbruksverket

Folke firar 580x281

ViljaLysa har fått innovationsstöd från Jordbruksverket.

Innovationsstödet ska vidareutveckla vår processmetod för att stödja gröna företagare som står i generations- eller ägarskiften.

I flera år har Folke arbetat med att hjälpa företag att gå framåt i sina processer för skiften. Han berättar vidare, "Jag har sett en potential att kunna erbjuda en tydligare tjänst som hjälper personerna i företagen framåt i sina processer. Med projektstödet kommer jag nu att samla en utvecklingsgrupp på fem personer som med start i slutet av september kommer att arbeta fram en säljbar tjänst till de som vill driva sina skiften aktivt framåt. Tjänsten är ett stöd för de som vill starta, driva, vidmakthålla och effektivisera processen i ett skifte och kommer att innehålla både ett individuellt stöd och ett gruppstöd. Även olika nya pedagogiska modeller på skiften kommer att undersökas och finnas med som hjälp i tjänsten".

Han berättar vidare, "Det ska bli jättespännande att vidareutveckla mina erfarenheter och insatser till en tydlig tjänst tillsammans med duktiga personer i gruppen. I början av 2017 sjösätter ViljaLysa sedan den nya tjänsten som går under arbetsnamnet "Ägarskifteslotsen - en innovativ metod för ägarskiften inom eller utom familjen".

 

Namnlos

ALLA ARTIKLAR I KATEGORIN