Styrelseutbildning för lantbruksföretag - start i november 2018.

Artikel 003 fyr

Vi är stolta, tacksamma och glada!

Det är med både stolthet och stor glädje som vi nu skrivit avtal med Jordbruksverket att under kommande två åren få utbilda företagsledare och blivande styrelseledamöter i sju län. Området är Södermanland, Örebro, Västmanland, Uppland, Stockholm, Dalarna och Gävleborg.

Samarbetspartners

Vi samarbetar med LRF i Mälardalen, Örebro, Södermanland och GävleDala samt Fyrklövern. Vi är ett utbildarteam på fem personer för att täcka upp och ge deltagarna det bästa från olika kompetensområden. Våra utbildare är erfarna och brinner för det gröna näringslivet. Förutom Folke och Elisabeth så kommer ni träffa Kristin Nilsson, jurist från Fyrklövern samt Jan Nystedt och Björn Janson som båda är styrelseproffs med lång erfarenhet av att äga och driva eget företag. 

Välkomna att arbeta med oss!

Utbildningen delfinasieras av EU genom Landsbygdsprogrammet.

Namnlos  

SYFTE

Syftet med utbildningen är att öka kompetensen inom styrelsearbete i den gröna näringen, både hos företagare och hos personer som vill ta styrelseuppdrag i företag i branschen.

Ett externt ledningsstöd i form av en styrelse eller ett ledningsråd även kallat gårdsråd eller advisory board, är ett strukturerat, återkommande och aktivt stöd för företaget som bidrar till att skapa, genomföra och utvärdera en tydlig verksamhetsplan. Det externa stödet är ett kvalificerat bollplank med kompletterande kompetenser som stärker företagets konkurrenskraft vilket innebär lönsamhet, genomförandekraft och hållbarhet över tid.

MÅLGRUPP

Målgruppen är jordbruks- och trädgårdsföretagare som driver sitt företag både i aktiebolagsform och i andra företagsformer. Målgruppen är även övriga företagare i den gröna näringen som driver sitt företag i aktiebolagsform, samt personer som är intresserade av ha uppdrag att vara ett externt ledningsstöd, både i form av en styrelse eller ett ledningsråd.

OMFATTNING OCH UPPLÄGG

Utbildningen omfattar fyra heldagar under ca åtta veckor. Matchmaking sker tre veckor efter avslutad utbildning och är en halvdag. Utbildningen genomförs dagtid mellan klockan 10.00–17.00 och omfattar fyra dagar samt en halvdag för matchmaking. Första utbildningen startar i november 2018. 

MER INFORMATION

Läs mer om Vilja Styra 

Välkomna till en fantastisk utbildning hälsar

4262 267x400

 

Folke och Elisabeth med teamet Kristin, Jan och Björn och samarbetspartners

1 LRF SVENSK Logo transp.-ID-7589b13e-0313-4815-a6ca-10649eb64ba8

ALLA ARTIKLAR I KATEGORIN