HURRA! Vi vann ännu en upphandling!

EAB FB halvkropp

Nya tjänster och produkter, utvecklade samarbeten och koncept på landsbygden i Stockholms län!

ViljaLysa vann upphandlingen och kommer från augusti 2017 kunna erbjuda solo- och småföretag rådgivning både enskilt och i grupp. Målgruppen är landsbygdsföretag som vill erbjuda tjänster eller produkter inom upplevelse- och besöksnäringen med lokal mat i fokus samt inom sport och friluftsliv inklusive hästturism.

Tre olika tjänster

Vi erbjuder tre olika tjänster beroende av företagarnas behov och vilja att arbeta enskilt eller i grupp. Företagarna kan kombinera tjänsten kartläggning i grupp med enskild rådgivning eller förbättringskluster. De kan även välja att gå direkt på tjänsten enskild rådgivning eller förbättringskluster.

1. Kartläggning i grupp 

Företagaren kartlägger sitt nuläge och önskade läge samt gör en handlingsplan för att nå sina mål. 

2. Enskild rådgivning

Under 3-4 träffar kan företagaren få stöd i att utveckla olika områden, t.ex att nå nya kundgrupper, samarbeten eller hur tjänsten kan paketeras för att ge merförsäljning. 

3. Förbättringskluster

Förbättringskluster innebär att företagarna går samman i mindre grupper (3-6 företag) och tillsammans med en grupp konsumenter besöker varandras företag och provar på produkter och tjänster. De ger varandra feedback och förslag på förbättringar.
Konsumentgruppen består av så stor mångfald som möjligt och alla företagen i gruppen får besök. Företagarna får förutom konstruktiv feedback med konkreta förslag på utveckling även ett nätverk som väl känner företaget och dess erbjudande.

Syftet

Syftet med insatsen är att ta tillvara på landsbygdens resurser samt skapa fler arbetstillfällen. Att utveckla landsbygden genom att landsbygdens företag utvecklas. Företagen utvecklas genom att öka kunskap om företagande, skapa fler affärsmöjligheter samt förbättra strategier och arbeta mer målinriktat. 

Mer info och anmälan

Vi kommer lägga ut mer information i början av augusti om tjänsterna och hur du anmäler dig. Men vill du säkra en plats så kan du redan nu göra en intresseanmälan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

ALLA ARTIKLAR I KATEGORIN