Ledarskap för er som leder företag tillsammans!

ALT Mats Anna

Ledarskap för er som leder företag tillsammans!

 

Gröna näringen i förändring

Gröna näringen genomgår en omvandling från traditionellt lantbruk till att också omfatta andra verksamheter såsom turism, livsmedelsförädling och upplevelser.  Enligt forskare kommer detta ställa andra krav på kompetens hos företagaren. Läs mer i ”Kvinnors företagande inom lantgårdsbaserad turism – genus i förändring på svenska landsbygder”, Susanna Heldt Cassel, Högskolan Dalarna och Katarina Pettersson, SLU.  http://www.du.se/sv/Om-Hogskolan/Aktuellt/Nyheter/Kvinnors-foretagande-inom-lantgardsbaserad-turism---Genus-i-forandring-pa-svenska-landsbygder/

De flesta företag inom den gröna näringen drivs av par, syskon eller i andra kompanjonskap. För att skapa lönsamhet behövs ofta fler ben att stå på i verksamheten. Enligt studien är det oftast mannen som driver den traditionella lantbruksdelen och kvinnan som driver gårdsbutiken, konferensanläggningen eller liknande. Det här ställer andra krav på kompetens hos företagarna inom t.ex. marknadsföring, försäljning och kundkontakt. Det kräver också att de som leder företaget blir duktiga på att samarbeta och kommunicera.  Att de skapar en gemensam och tydlig målbild, fördelar roller och ansvar samt framgångsrikt leder sig själva och andra.

Det är tydligt för oss att det finns ett stort behov hos lantbruksföretagen att utveckla ledarskap och samarbete för att skapa lönsamma och hållbara företag. Deras önskemål och våra tidigare erfarenheter från Qvinst har lagt grunden för programmet "Att leda tillsammans".

Programmet innehåller olika teman inom Ledarskap, Samarbete och Företagarskap och vänder sig till företag inom den gröna näringen som leds av par, syskon eller i andra konstellationer inom eller utom familjen. Det omfattar åtta heldagar under ca sex månader och startar den 15-16 oktober 2015. 

Välkommen på Prova-På-Dagar

Den 12 maj på Högby Spa och Konferens, strax utanför Borensberg i Östergötland

Den 27 maj på Eklundshof i Uppsala

anmälan

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen eller per tfn 0708-510 432

Läs mer i inbjudan

ALLA ARTIKLAR I KATEGORIN