Ägarskifteslotsen - innovation pågår

Agarskifteslots uppstart

Projektgruppen är bildad och arbetet har startat!

Den 22 september träffades projektgruppen för ett första möte. Projektgruppen består av Torkel Pettersson, Gun Naucler, Jan Nystedt Elisabeth Andersson Brinckmann och Folke Brinckmann. På LRF i Stockholm såg vi, fem taggade och förväntansfulla "innovatörer" för att dela med oss av våra erfarenheter och tillsammans utforska hur målgruppens utmaningar och behov ser ut.  Ett första steg för gruppen är att göra en kund- och marknadsanalys för att dels klargöra hur generations- och ägarskiften görs idag. Men också att ta reda på svaren på en rad olika frågor. Vi är nyfikna t.ex hur skiften startar...vad/vem är väckarklockan som säger att det är dags? Vilka utmaningar och hinder ser den överlämnande parten och hur är det för den övertagande parten? Hur lång tid tar ett skifte? Vilka behov finns? 

Utifrån kartläggningen ska gruppen ta ställning till två huvudfrågor:

  • Finns det ett behov av en ny tjänst som stödjer företagarna att aktivera, involvera och driva sina skiften?
  • Hur kan den tjänsten eller tjänsterna se ut? 

Under denna vecka kommer vi intervjua 30-35 personer, dels företagare som står inför, är mitt i eller har avslutat sitt skifte. Vi kommer även intervjua experter/rådgivare som på olika sätt är aktiva idag.  

Nästa möte är 12 oktober. Då har vi förhoppningsvis svar på de flesta av våra frågor och kan djupdyka vidare i gruppens huvudfrågor.

Har du input, frågor eller idéer hör gärna av dig till Folke Brinckmann, tfn 0709-85 15 55 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

EU logga vit platta 580x281

 

ALLA ARTIKLAR I KATEGORIN