ViljaLysa på Kilimanjaro - äntligen!

ViljaLysa pa Kilimanjaro 580x281

Ett år av planering är till ända - nu börjar äventyret!

Under många år har vi drömt om att få bestiga väldens högsta fristående berg, Kilimanjaro. Berget mäter 5 895 m.ö.h och ligger i Tanzania, nära gränsen till Kenya. På nyårsdagen 2016 bestämde vi oss, nu är det dags...i år ska det ske! 

Johan, vår yngste som bestämde sig för att följa med och under året som gått har vi planerat resan, tränat såväl fysiskt som mentalt och testat utrustningen. Nu är vi säkra på att vi gjort vår del av matchen. Om vi inte kommer upp så beror det på saker som står utanför vår påverkan. Det känns tryggt att veta. 

På fredag den 9 dec startar vi vandringen på Lemosho route. Vi kommer vandra totalt åtta dagar, sex dagar upp och två dagar ner. Med oss har vi en guide, en kock och 6-7 bärare. Vi kommer själva att bära 6-8 kg och resten får vi hjälp med. Under turen väntar ypperlig mat (tror och hoppas vi). Varje morgon serveras gröt, pannkakor, smörgås mm och varje kväll får vi tre-rätters middag. 

Höjdsjuka känner ungefär hälften av alla av iform av huvudvärk, illamående, diarre och yrsel. På toppen finns det ungefär hälften av syret som finns här på havsnivån. Det gäller att röra sig långsamt, andas djupt och dricka mycket. 

Natten mellan den 14 och 15 dec kommer vi börja toppbestigningen, ungerfär vid midnatt. Vi har bokat in datumet då det är fullmåne, och hoppas att vädret är klart och att sceneriet ska vara mäktigt i månskenet. Vi kommer gå i sex till sju timmar innan solen går upp och vi pustar en liten stund innan den slutliga ansträngningen börjar. Någon gång på fm den 15 dec hissar vi ViljaLysa-flaggan och stäcker våra armar stolt mot en klarblå himmel! En och annan tår kommer säkert att strömma. Känns fantastiskt att skriva om det, i vårt sinne är vi redan där.

Vi ska försöka uppdater FB så håll utkik där, så får du mer information allt eftersom.

2016-10-07 17.02.36

Johan, Elisabeth och Folke på träningsläger i Torsby skidtunnel.

 

Vi på ViljaLysa är tillbaka i vardagen den 12 januari 2017. 

God Jul och Gott nytt år!

önskar 

Folke och Elisabeth

ALLA ARTIKLAR I KATEGORIN