Enkelhet, djup, humor och ärlighet!

trad i  hand 580x281

Enkelhet, djup, humor och ärlighet!

 

Qvinstprogrammet är i gång!

Förväntansfulla och nyfikna träffades 22 företagarkvinnor under två dagar, med ett gemensamt syfte, att utveckla sig själva och sina företag.

Första träffen är alltid lite pirrig. Vilka är de andra? Passar jag in här? Kan det här ge mitt företagande något? Efter presentation av sig själv, sitt företag och sina förväntningar så dröjer det inte länge förrän lokalen är fylld av energi, skratt och igenkänning i varandras tankar och situationer. Några exempel på gruppens förväntningar: Få inspiration och energi, styra upp min verksamhet, hitta rätt bland alla idéer, att leda mig själv och bli bättre på sociala medier.

Lite varmare i kläderna reflekterar vi över vårt NULÄGE, var befinner jag mig både privat och i företagandet. Alla skattar sig själva i hur nöjda de är inom olika områden, bland annat balans i livet, ekonomi och sälj.

Vi gick vidare till FRAMTID och ägnade oss åt att drömma och se våra visioner. En härlig övning där allt är möjligt! Kartläggningen av nuläget och visionsövningen trattade vi sedan ner till konkreta ettårsmål.

Det var spännande att sedan utforska HINDER. För många blev det en aha-upplevelse att de flesta hinder faktiskt är påverkbara även om man inte upplever dem som det. Exempel på hinder var; tidsbrist, planering, våga satsa och våga tro på sig själv, splittrad fokusering.

Vi avslutade med att reflektera över UTVECKLINGSMÖJLIGHETER. Vad behöver jag utveckla och förändra för att nå mina mål? Alla skrev också ner vad de ska ha gjort till nästa gång vi ses.

Parcoachning har varit ett framgångsrikt koncept i våra program. Syftet med parcoachning är att mellan träffarna stämma av hur det har gått att genomföra de uppgifter man gett sig själv i läxa till nästa tillfälle.

Efter en härlig middag fortsatte diskussionerna och alla fick möjlighet att lära känna varandra lite djupare.

Den andra dagen hade vi fokus på mål. Vad vill jag ska ha hänt om ett år? Vi ”gick våra mål” och berättade för partnern vilka olika steg som skulle tas under året. Ur dessa steg växte en konkret handlingsplan fram.

Sedan var det Varumärket JAG på agendan. I flera steg utforskade vi våra kärnvärden. Vilken röd tråd finns i mitt företagande och i min kommunikation ut mot kund? Vad är unikt för mig?

Innan vi avslutade dagen fick alla berätta om vilka uppgifter de ska göra till nästa gång. Tid för träffar med parcoachen bestämdes också.

Lite trötta, fullmatade men också inspirerade och på hugget, skildes vi åt för den här gången.

Några exempel på vad deltagarna skrev i utvärderingen som de tyckte var bra:

  • Tydliga verktyg/modeller. Tid att reflektera. Erfarenhetsutbyte
  • Sätta ord på sin verksamhet. Fundera över egna kärnvärden var lärorikt.
  • Ledarnas engagemang
  • Samvaron och utbytet med andra i näringen.
  • Tvingats tänka efter vad jag gör, vad jag vill och ska göra.

Läs hela utvärderingen här Sammanslagen utvärdering_2012.pdf

Nästa program startar i mitten av februari 2013, och du kan redan nu anmäla ditt intresse. Välkommen att ta kontakt med Elisabeth Andersson Brinckmann på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen eller tfn 0708-510 432.

Läs mer om programmet på http://viljalysa.se/index.php/qvinst-affaersutveckling-foer-kvinnor-inom-de-groena-naeringarna

ALLA ARTIKLAR I KATEGORIN